Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

4 hlasů
Tisknout Tisknout
Příprava
Příprava:
1 hodina
Vaření
Vaření:
20 minut

Ingredience

Postup

Brambory nakrájejte na měsíčky. Dejte je do mísy, přidejte olej, koření, prolisovaný stroužek česneku a dobře promíchejte. Pak je vysypte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte je asi 40 minut v troubě předehřáté na 180 ℃.  

Panenku osolte, opepřete, poklaďte slaninou a dejte ji do olejem vymazaného pekáčku. V polovině času pečení brambor ji přidejte do trouby a pečte společně dalších 20 minut.  

Mezitím si připravte omáčku. Na másle opečte najemno nakrájenou šalotku. Přilejte víno a nechte ho odpařit. Pak vmíchejte pepř, přilejte smetanu a omáčku krátce povařte. Podle chuti ji osolte a stáhněte z ohně.  

Hotovou panenku nechte chvilku stát. Nakrojte ji až po několika minutách, aby z ní nevytekla šťáva. Na talíře rozdělte brambory, přidejte plátky panenky a přelejte je omáčkou.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu