Ingredience
Postup
Maso opláchněte a osušte. Poté ho nakrájejte na kostky. Můžete použít i jiné části vepřového masa, například kombinaci bůčku a kýty. Krkovice je ideální, protože obsahuje jak libové, tak tučnější části, které jsou pro výpečky zásadní.
Cibule oloupejte a nakrájejte na kolečka. Stroužky česneku také oloupejte a nakrájejte na plátky. Maso dejte do pekáčku, přidejte cibuli, česnek, kmín, papriku a pak ještě sůl a pepř. Vše dobře promíchejte a přilejte pivo. Pekáček přikryjte pokličkou nebo alobalem. Vložte do trouby předehřáté na 160 ℃. Pečte hodinku a půl. Pak víko odklopte a pečte dalších 40 minut při teplotě 180 ℃.
Hotové výpečky podávejte s bramborovým knedlíkem a zelím. Místo knedlíků můžete použít i bramborové noky, a kdo neholduje zelí, může podávat se špenátem.