Příprava
Příprava:
30 minut
Vaření
Vaření:
2 hodiny

Ingredience

Postup

Maso opláchněte a osušte. Poté ho nakrájejte na kostky. Můžete použít i jiné části vepřového masa, například kombinaci bůčku a kýty. Krkovice je ideální, protože obsahuje jak libové, tak tučnější části, které jsou pro výpečky zásadní.  

Cibule oloupejte a nakrájejte na kolečka. Stroužky česneku také oloupejte a nakrájejte na plátky. Maso dejte do pekáčku, přidejte cibuli, česnek, kmín, papriku a pak ještě sůl a pepř. Vše dobře promíchejte a přilejte pivo. Pekáček přikryjte pokličkou nebo alobalem. Vložte do trouby předehřáté na 160 ℃. Pečte hodinku a půl. Pak víko odklopte a pečte dalších 40 minut při teplotě 180 ℃.  

Hotové výpečky podávejte s bramborovým knedlíkem a zelím. Místo knedlíků můžete použít i bramborové noky, a kdo neholduje zelí, může podávat se špenátem.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu