Ingredience
Postup
- Nejdříve si usmažte palačinky, jak jste zvyklí.
- Do větší mísy si připravte špenátovou náplň.
- Do další mísy si připravte studenou bešamelovou omáčku.
- Třetí mísu využijte na strouhaný sýr, který použijete na samý závěr.
Nejprve si metličkou rozšlehejte hladkou mouku se špetkou soli, s mlékem a dvěma vajíčky. Hladká náplň je připravena pro smažení palačinek na pánvi s rozpáleným olejem. Palačinky smažte dle zvyku dozlatova.
Cibulky i špenát pokrájejte najemno. Osolte, opepřete a přidejte 200 g žervé. Utřete dohladka. Hustou špenátovou směs můžete nanášet na vychladlé palačinky. Každou palačinku zarolujte.
V mixéru si rychle a jednoduše rozmixujte mozzarellu s vejci, smetanou, muškátovým oříškem a solí. Řidší směs je připravena pro zapečení připravených palačinek v troubě předehřáté na 200 stupňů.
Zapékací misku si důkladně vymažte máslem. Vedle sebe (můžete i do patra, pokud máte vyšší zapékací mísu) naskládejte špenátové palačinky. Palačinky zalijte bešamelovou omáčkou a dejte do trouby péct. Po 10–15 minutách pečení posypte palačinky připraveným strouhaným sýrem.
Hotové palačinky nechte po zapečení chvíli „vydýchat“, poté je můžete krájet a servírovat. Dobrou chuť.
Tipy a rady na závěr
Zapečené palačinky nejenže výborně chutnají, ale také po nakrojení krásně vypadají. Zaručujeme vám, že se na nedělním stole v pravé poledne budou vyjímat.