Krémová zeleninová polévka se smetanou
Tato krémová zeleninová polévka se smetanou a bramborem je ideální, když hledáte teplé, výživné a přitom lehké jídlo pro celou rodinu. Spojuje jemnou chuť pórku, růžičkové kapusty a mrkve se sametovou smetanou, díky které získá polévka dokonale hladkou texturu. Ať už si ji vychutnáte s křupavým toastem, nebo ozdobenou orestovanou slaninou, vždy příjemně zahřeje. Skvěle se hodí na podzim, ale stejně dobře poslouží jako rychlý oběd i na jaře.





Ingredience
Postup
Ve větším hrnci si na másle nechte zesklovatět pokrájenou cibuli. K cibuli přidejte na kostičky nakrájené brambory a na kostičky nakrájenou mrkev. Promíchejte a krátce orestujte.

Přidejte na kolečka nakrájený pórek a růžičkovou kapustu, zalijte litrem zeleninového vývaru, osolte, opepřete, přidejte špetku sušeného česneku a nechte polévku vařit pod pokličkou. Vařte do změknutí zeleniny.

Polévku rozmixujte ponorným mixérem dohladka nebo ji rozmixujte jen zčásti a nechejte v polévce kousky zeleniny. To podle vašich preferencí. My jsme polévku rozmixovali dohladka a přidali jsme vysokoprocentní smetanu, se kterou jsme polévku ještě krátce povařili. Polévku jsme na závěr dochutili a nastal čas ji podávat.

Na stole můžete polévku dozdobit plátkem orestované slaniny a dušeným pórkem. Podávat můžete například s pečeným toastovým chlebem. Dobrou chuť!
