Zelňačka s klobásou

697 hlasů
Tisknout Tisknout
Množství
Množství:
4 - 6 porcí
Příprava
Příprava:
15 minut
Vaření
Vaření:
70 minut
Náročnost
Náročnost:
Střední

Ingredience

Postup

Ve velkém hrnci se silným dnem si na olivovém oleji osmahněte nadrobno pokrájenou cibuli.

Jakmile je cibule hotová, vyndejte jí, a do hrnce vložte na větší kousky nakrájené maso.

Nepřidávejte žádný olej a maso nechte postupně zatáhnout z každé strany. Do hrnce vkládejte vždy menší množství masa, aby vám nezačalo pouštět šťávu.

Jakmile je maso zatažené, přidejte cibuli, trochu vody a zaprašte mletou paprikou.

Promíchejte a přidejte zbytek teplé vody a kysané zelí i s nálevem.

Nakonec přidejte ještě sůl a pepř, a nechte vařit 40 minut, nebo dokud nebude maso krásně měkké.

Po uvaření přidejte na kostky nakrájené brambory a klobásu.

Nechte vařit ještě zhruba 20 minut, dokud nebudou brambory měkké. V případě potřeby dochuťte solí a pepřem.

Podávejte například s čerstvým chlebem.

Zelňačka s klobásou - recept

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu