Představte si, dokřupava vypečená kůrka, božská vůně. To je prostě domácí kváskový chléb. Je jen z mouky, vody a soli. Nic jiného nepotřebujete. Měli jste vždy pocit, že pečení chleba je jen pro zdatné kuchaře? Tak tomu vůbec není. Díky našemu receptu od blogerky Anny Tůmové alias LIVEWITHANNY snadno proniknete do pekařských tajů pečení chleba. Zkuste to, vlastní kváskový chleba je skvělý!
Počítejte s tím, že těsto kyne 12 hodin. Chléb se dá v podstatě stihnout během jednoho dne, nebo může kvasit přes noc. Stačí zadělat ráno těsto, než půjdete do práce a večer téhož dne chléb dodělat. Přes noc vám zchladne a druhý den jej máte k snídani.
Recept na kváskový chléb - 1 bochníček.
Vestavná elektrická trouba MORA VT 779 BX má speciální automatický program na pečení chleba, který je ideální pro tuto příležitost. Stačí zvolit tento program, zapnout, do trouby vložit nádobu i s víkem a nechat nejprve předehřát. Tohoto šikovného pomocníka používá i blogerka Anna Tůmová.
Vestavná multifunkční trouba MORA VT 779 BX se skvěle hodí i díky snadnému ovládání, které je přehledné a intuitivní. Tento dotykový panel, vám umožní využít až čtrnáct různých typů ohřevů a můžete využít i devíti automatických programů, kde najdete právě i již zmiňovaný program na pečení chleba. Výkonná multifunkční trouba disponuje energetickou třídou "A+" a objemem trouby 65 l.