MORA v českých domácnostech pomáhá více jak 120 let, své zákazníky dobře zná a dokáže jim poskytnout řadu užitečných rad pro správné pečení.
Například při pečení pečiva, pokud chcete zjistit, zda je těsto už propečené, před dokončením zapíchněte dřevěnou špejli do nejvyššího místa moučníku, když špejle zůstane suchá, je koláč hotov. Chcete, aby koláč neklesl? Použijte méně tekutiny, nebo nastavte teplotu pečení asi o 10° C níže a dbejte na dobu propracování těsta podle receptu. Pokud koláč uprostřed vyskočí a na krajích je nižší, volte nižší teplotu a pečte o něco déle. Je-li koláč nahoře příliš tmavý, zasuňte plech níže, volte nižší teplotu a pečte koláč o něco déle. A naopak - koláč je vespod příliš tmavý - zasuňte plech výše a příště nastavte nižší teplotu, použijte hlubší plech a pečte o něco déle. A co když je koláč příliš suchý? Zvolte teplotu o 10° C vyšší a zkraťte dobu pečení, popřípadě pokapte koláč šťávou z ovoce nebo alkoholem.
ři pečení masa hrozí, že maso na povrchu příliš ztmavne a začne se připalovat, v tom případě prověřte výšku zasunutí a teplotu pečení. Pokud pečeně vypadá dobře, ale šťáva se připaluje, použijte menší nádobu pro pečení nebo přidejte více tekutiny. Je-li šťáva příliš světlá a vodnatá, stačí použít méně tekutin. K dušení postačí 8-10 polévkových lžic vody, podle velikosti masa. Velkou pečeni obraťte po polovině celkové doby, doporučené k přípravě. Vítanou úsporu elektřiny při pečení dosáhnete využitím tzv. "doběhu", kdy ponecháte pokrm v troubě na konci tepelné úpravy po jejím vypnutí.
Jednou z nejstarších a nejdokonalejších úprav masa, při které nedochází k přepalování tuků, je grilování. Maso zůstává šťavnaté a má velmi dobrou chuť, neničí se cenné živiny, biologická hodnota masa je takřka zachována, pokrm je lehčeji stravitelný, na rozdíl od pečení, kdy šťáva uniká do vody a tuku. Nejvhodnější je odleželé maso nebo drůbež, ryby jsou nejlepší úplně čerstvé nebo dokonale zmrazené. Grilované kusy by měly být pokud možno stejně silné, nejméně 2-3 cm, aby rovnoměrně zhnědly a zůstaly šťavnaté. Maso zbytečně před grilováním nemyjte, stačí jej otřít čistou, vlhkou utěrkou. Pokud maso není naložené v marinádě, potřete jej tukem nebo olejem a posolte těsně před grilováním. V troubě se porce na grilování vkládají přímo na rošt, nejlépe do středu, pekáč nebo pečící plech umístěný pod roštěm zachytí vytékající šťávu z masa, takže dno zůstane čisté.
Značka MORA , tradiční český výrobce domácích spotřebičů, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném, moderním stylu. V estavné i volně stojící spotřebiče - varné desky, chladničky, mikrovlnné trouby, myčky, odsavače par, trouby, sporáky, ale i plynová topidla či ohřívače vody…. Stačí si jen vybrat. Spotřebiče značky MORA se harmonicky začlení do každé kuchyně, jejich předností je spolehlivost, příznivá cena, promyšlený design, inovativní funkce, snadné a logické ovládání, vysoká kvalita a řada užitečných bonusů.
Objevte svět MORA, svět unikátní spolehlivosti, kvality a komfortu. MORA.