Ingredience
Postup
Brambory omyjte a uvařte ve slupce. Použijte hodně osolenou vodu, dejte do ní tři lžíce soli.
Uvařené brambory oloupejte a ještě horké rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
Do hrnce s rozmixovanými bramborami přidejte půl lžičky soli, žloutek a hladkou mouku. Nepřidávejte celé připravené množství mouky, část si nechejte a přidávejte až podle potřeby, pokud se těsto moc lepí.
Z hotového těsta, které není úplně tuhé, ale ani příliš nelepí, vyválejte dlouhé hady. Pracujte na dřevěném válu nebo pracovní desce, vysypané moukou.
Těsto krájejte na menší kousky, noky. Ty ještě rozplácněte vidličkou a tím na nich vytvoříte i pěkný vzorek.
Vařte v osolené vodě asi tři minuty. Do té doby, než noky vyplavou nahoru.
DOPORUČUJEME:
Vyzkoušejte náš recept na noky s italskou salsicciou a dýní.