Ingredience
Postup
Oloupejte si brambory a najemno je nastrouhejte. Poté z nich lehce vymačkejte vodu. Podobně postupujte i s cuketou, tu ale nemusíte loupat.
Cuketu a brambory smíchejte a přidejte namočené lněné semínko, prolisovaný česnek, sůl, pepř, olej, majoránku a mouku. Směs pořádně promíchejte, dokud vám nevznikne kompaktní hmota, která se krásně odlepuje od misky. V případě potřeby přidejte ještě trochu mouky. Záleží na množství tekutiny v cuketách a bramborách. Hotovou směs nechte aspoň 10 minut odležet.
Poté si rozehřejte pánev a na pár kapkách oleje smažte placičky, dokud nebudou krásně zlaté a křupavé.
DOPORUČUJEME:
Na smažení křupavých bramboráků bez připalování jsou ideální indukční varné desky v nejoblíbenější šířce 60 cm.
▷ Najděte svého nejbližšího prodejce MORA