Domácí kečup z rajčat

742 hlasů
Tisknout Tisknout
Sdílet
/data/images/recepty/motives/229/58/domaci-kecup-motiv.webp

Ingredience

Postup

Na větší kostky nakrájejte rajčata, oloupanou cibuli a jadřinců zbavená jablka. Kostky dejte vařit na 3 hodiny, aby vše změklo a šlo krásně propasírovat. Jakmile je vše rozvařené, vyndejte veškeré koření a celou směs propasírujte přes síto. Zůstanou vám pouze pecky a zbytky koření.

Propasírovaný kečup přiveďte v hrnci k varu a nechte vařit odkryté ještě 20 minut.

Horký kečup nalijte do čistých zavařovacích sklenic, pevně zavřete víčkem a obraťte vzhůru nohama a nechte do druhého dne vychladnout.

Sklenice poté dejte na chladné a temné místo a nechte několik dní odležet. Chuť kečupu se bude ještě postupně měnit.

 

▷ Máte přebytků ze zahrádky víc? Využijte jednoduchého zavařování v troubě.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu