Ingredience
Postup
Na větší kostky nakrájejte rajčata, oloupanou cibuli a jadřinců zbavená jablka. Kostky dejte vařit na 3 hodiny, aby vše změklo a šlo krásně propasírovat. Jakmile je vše rozvařené, vyndejte veškeré koření a celou směs propasírujte přes síto. Zůstanou vám pouze pecky a zbytky koření.
Propasírovaný kečup přiveďte v hrnci k varu a nechte vařit odkryté ještě 20 minut.
Horký kečup nalijte do čistých zavařovacích sklenic, pevně zavřete víčkem a obraťte vzhůru nohama a nechte do druhého dne vychladnout.
Sklenice poté dejte na chladné a temné místo a nechte několik dní odležet. Chuť kečupu se bude ještě postupně měnit.
▷ Máte přebytků ze zahrádky víc? Využijte jednoduchého zavařování v troubě.
Podobné recepty
Chcete pomoci s výběrem, nebo potřebujete poradit s něčím jiným?
bezplatná zákaznická linka
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
K nákupu akčního setu získáte 8dílnou sadu nádobí v hodnotě 4 990 Kč jako dárek.