Krémová cibulačka - 6 porcí

Anny
856 hlasů
Tisknout Tisknout

Ingredience

Postup

Postup

Veškerou cibuli nakrájejte na větší kusy a dejte do hrnce osmahnout na olivovém oleji. Nechte všechnu cibuli zesklovatět, přidejte lžičku sušeného tymiánu a ještě chvilku smažte. Dohromady takových 15 minut.

Poté zalijte vroucí vodou (pokud máte, použijte zeleninový vývar) a nechte na mírném stupni aspoň 30 minut vařit. Poté polévku osolte, přidejte vařené fazole (díky nim bude polévka krásně krémová a sytá) a vše rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Ještě chvilku povařte, asi 10 minut, a dochuťte opět solí i pepřem.

Červená cibulka je úžasná na ozdobu a v kombinaci s balzamikovým olejem krásně doplní chuť polévky. Postup je jednoduchý - cibulku nakrájejte na nudličky a dejte na trochu olivového oleje osmahnout. Jakmile začne chytat barvu přidejte balzamikový ocet a cibulku v něm “povařte”, dokud se všechen ocet nevyvaří. Poté servírujte na cibulačce, viz fotografie.

Zkuste také další polévky inspirované kuchyní našich babiček:

 

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu