Množství:
60 kusů (2 plechy)
Příprava:
15 minut
Vaření:
12 minut (2 x 6 minut)
Náročnost:
velmi snadné
Ingredience
Postup
Nejprve do mísy nasypte všechny sypké suroviny a dobře je promíchejte. K sypkým surovinám přidejte dvě vajíčka, povolené máslo a med a zpracujte v hladké těsto. Je-li potřeba, přidejte mouku, aby těsto nelepilo. Těsto uložte do lednice alespoň na hodinu, ale ideálně ho nechte v lednici uležet přes noc.
Z uleželého těsta vyválejte plát a vykrajujte libovolné tvary cukroví. Pokud byste makové cukroví chtěli slepovat, vyválejte slabší plát; pokud budete raději makové cukroví jen zdobit jednotlivě svrchu, vyválejte si plát silnější. Použít můžete i lis na sušenky.
Uvedené množství ingrediencí vystačí na dva plechy cukroví. Každý plech cukroví pečte podle tloušťky vykrájených tvarů 5–7 minut při teplotě 170 stupňů.
TIPY A RADY: Slepovat cukroví můžete oblíbeným krémem, marmeládou, domácími povidly nebo pomocí tzv. lemon curd (citronový krém).
Podobné recepty
Chcete pomoci s výběrem, nebo potřebujete poradit s něčím jiným?
bezplatná zákaznická linka
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
K nákupu akčního setu získáte 8dílnou sadu nádobí v hodnotě 4 990 Kč jako dárek.