Ingredience
Postup
Do mísy si dejte mleté maso, nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, pepř, vajíčko a strouhanku. Vše důkladně promíchejte a nechte zhruba 10 minut odležet. Pokud bude směs řidší, přidejte ještě trochu strouhanky.
Po odležení si lehce pomoučněte ruce a z masové směsi si odeberte zhruba jednu polévkovou lžíci a vytvořte ze směsi v rukou kouli. Takto pokračujte, dokud nebudete mít všechnu směs zpracovanou na koule.
Do hrnce, ve kterém budete vařit omáčku si dejte na dno trochu oleje a nechte jej rozpálit. Na rozpáleném oleji poté nechte orestovat masové koule, aby se zatáhly. Olej přidávejte vždy podle potřeby. Restované masové koule dávejte bokem na talíř s papírovou utěrkou.
Zbytek oleje, co zůstal v hrnci zaprašte hladkou moukou, důkladně promíchejte a vytvořte hustou jíšku. Pokud bude potřeba, přidejte olej.
Jakmile je jíška hotová, přidejte rajčatovou passatu, perníkové koření, hovězí vývar a sůl. Důkladně promíchejte a do omáčky přidejte restované masové koule. Omáčku s koulemi přiveďte k varu a vařte za občasného míchání zhruba 15 minut.
Poté dochuťte podle potřeby a podávejte s oblíbenou přílohou